Årsrapport 2022

Grønlands Forskningsråd offentliggør nu sin årlige beretning om rådets virke og indsatser i det forgangne år.

 

Forskere har i 2022 ansøgt Grønlands Forskningsråd om støtte for mere end 32 millioner kroner. Rådet uddelte i alt 12,8 millioner kroner til 18 nye forskningsidéer og initiativer, som bidrager med værdifuld viden til gavn for hele samfundet. 

2022 markerede en vigtig milepæl for grønlandsk forskning med vedtagelsen af Naalakkersuisuts forskningsstrategi for 2022-30 med titlen Forskning – Vejen til Fremdrift. Strategien er den første af sin slags og er udarbejdet i samarbejde mellem Naalakkersuisut, Grønlands Forskningsråd og de grønlandske forskningsinstitutioner.

I formanden beretning, skriver Josephine Nymand:

“Det grønlandske forskningsmiljø er lille og kan nemt overrumples af udefrakommende interesser. Historisk set har der været frit slag for forskere fra udlandet til at komme til Grønland og forske i de ting, de fandt interessante. I dag skal Grønland selv fastlægge rammerne for, hvordan forskningen i landet udføres”.

Årsrapporten er rådets egen beretning til offentligheden om de aktiviteter og indsatser, som rådet har bidraget med i det forgangne år. Her kan du også læse om rådets internationale arbejde og nye, støttede projekter gennem rådets virkemidler Puljen til forskningsfremme samt Ph.d.- og postdocstipendierne.

Kontakt:

Josephine Nymand, formand, Grønlands Forskningsråd, jony@natur.gl 

Maliina Jensen, sekretær, Grønlands Forskningsråd, maje@nis.gl, tlf. (+299) 361200 

 

 

22. september 2023

Facebook
Email
Scroll to Top