Rådet

Grønlands Forskningsråd arbejder for at fremme forskning i Grønland. Rådets arbejde spænder fra en overordnet koordinering og prioritering af forskningsindsatsen i Grønland til styrkelsen af forskningssamarbejder i og uden for landets grænser, samt fremme af samarbejder mellem offentlig og privat forskning, og øget formidling om grønlandsk forskning. Forskningsrådet financierer forskning og varetager den forskningsfaglige rådgivning til bl.a. forskningsministeren, Naalakkersuisut og Inatsisartut. Forskningsrådet er uafhængig i sit virke, og er dermed ikke underlagt instruktionsbeføjelse fra Naalakkersuisut. Rådets otte medlemmer udpeges af Naalakkersuisut for en 3-årig rådsperiode efter indstilling fra grønlandske forskningsinstitutioner, forskningscentre samt iværksætter- og innovationsmiljøer. Rådets formand er Josephine Nymand.

Josephine Nymand

Formand
Ph.d., afdelingschef ved Pinngortitaleriffik, afdeling for miljø og råstoffer

Thomas Ingeman-Nielsen

Næstformand
Ph.d., lektor ved instituttet for byggeri og anlæg, Danmarks Tekniske Universitet

Eva Mätzler

Medlem
M.Sc., afdelingsleder ved Asiaq, afdeling for remote sensing

Morten Meldgaard

Medlem
Ph.d., Dr. Phil., professor ved Ilisimatusarfik og GLOBE instituttet, Københavns Universitet

Gert Mulvad

Medlem
MD, Doc Ph.d. hc., regionslæge ved DIH og formand for det rådgivende udvalg ved Grønlands Center for Sundhedsforskning, Ilisimatusarfik

Christian Koch Madsen

Medlem
Ph.d., souschef ved Grønlands Nationalmuseum og Arkiv

Christian Wennecke

Medlem
Cand.scient.adm., direktør for Greenland Business A/S

Aviaja Lyberth Hauptmann

Medlem
Ph.d., postdoc ved University of California Davis & Ilisimatusarfik

Sekretariatet

Sekretariatets kerneopgave er at understøtte forskningsrådet i arbejdet for at fremme den bedste udvikling for forskning i Grønland, og sikre fremdriften i at realisere de overordnede forskningspolitiske målsætninger. Sekretariatet yder support i rådets arbejde med ansøgningsbehandling, forskningsfinanciering, interessanthåndtering, statistik, samt formidling af rådets virke. Sekretariatet fungerer ligeledes som kommunikationsled mellem rådet, forskningsmiljøerne og offentligheden.

Maliina Jensen

Sekretær
Scroll til toppen