Nyt grønlandsk-schweizisk forskningssamarbejde om naturfarer

I dag åbnede Naalakkersuisoq for Finanser, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling, Naaja Nathanielsen, en stor workshop om naturfarer og beredskab i Grønland.

8 marts 2022

Grønlands Forskningsråd og Swiss Polar Institute drøfter denne uge, hvordan schweizisk ekspertise kan understøtte forskningsprojekter relateret til overvågning og beredskab for naturfarer i Grønland, såsom fjeldskred og laviner. Samarbejdet er opstået i eftermælet af glaciolog Konrad Steffen, som på tragisk vis døde ved Swiss Camp i Grønland i 2020.

29 grønlandske og schweiziske eksperter i naturfarer har i dag drøftet forskningsbehov og hvilke tiltag, der er nødvendige for at imødekomme risici forbundet med naturkatastrofer i Grønland. Deltagerne består af yngre forskere såvel som professorer, interessenter og professionelle fra grønlandske organisationer og Selvstyret.

Formand for Grønlands Forskningsråd Josephine Nymand siger:

Vi håber, at vi med det nye samarbejde kan være med til at facilitere langsigtet vidensdeling omkring naturfarer i Grønland som for eksempel fjeldskred og laviner. Schweizerne er utrolig dygtige på det her felt, og internationalt forskningssamarbejde er afgørende for, at vi i Grønland kan få opbygget lokal kapacitet i etableringen af nationale overvågning- og beredskabsplaner.

 

Yderlige oplysninger:

Sekretær Maliina Jensen, Grønlands Forskningsråd, tlf. 222090, mail: malj@nanoq.gl 

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Scroll til toppen