Nyt forskningsråd sammensat

3 nye medlemmer er udpeget til Grønlands Forskningsråd og skal med deres ekspertviden bidrage til arbejdet for at fremme forskning med forankring i Grønland. Formand Josephine Nymand og 4 siddende medlemmer er genudpeget.

Med udpegningen af 3 nye medlemmer sikrer Grønlands Forskningsråd både kontinuitet og nye kræfter til rådets arbejde, som bl.a. er at udvælge og finansiere de allerbedste forskningsprojekter med tilknytning til grønlandske forskningsinstitutioner. De skal sammen med rådets øvrige medlemmer fordele midler til forskeruddannelse i en størrelsesorden på knap 7,5 mill. kr. årligt, samt frie forskningsmidler på knap 1,2 mill. kr. årligt.
Rådet rådgiver endvidere forskningsministeren, Naalakkersuisut, Inatsisartut og internationale interessenter i forskningsspørgsmål og prioritering af forskningsindsatsen i Grønland.

For den nye rådsperiode vil der fortsat være fokus på forankring af forskning i Grønland, fortæller formand Josephine Nymand:
– Forskningsrådet arbejder for, at forskning i stadig højere grad forankres i samfundet. At den forskning der sker i Grønland, er med til at opbygge viden og kompetencer der bliver i landet. Det er særligt med fokus på udenlandske forskeres tilstedeværelse og den tilknytning de har til de grønlandske forskningsmiljøer. Her skal vi fortsat styrke kvaliteten i de samarbejder vi har, og sikre at den forskning som bliver lavet, har en stærk indvirkning og formidling ud i samfundet.

Nye medlemmer

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d., postdoc ved Grønlands Center for Sundhedsforskning

Christian Wennecke, cand.scient.adm., direktør for Greenland Business A/S

Eva Mätzler, M.Sc., afdelingsleder ved Asiaq, Afdeling for Remote Sensing

Udover de nye medlemmer er følgende siddende medlemmer af rådet genudpeget for tre år mere:

Formand Josephine Nymand, ph.d., afdelingschef ved Pinngortitaleriffik, Afd. for Miljø og Råstoffer

Thomas Ingemann, ph.d., lektor ved Institut for Byggeri og Anlæg, Danmarks Tekniske Universitet

Morten Meldgaard, ph.d., dr.phil., professor ved Ilisimatusarfik og GLOBE Instituttet, Københavns Universitet

Gert Mulvad, ph.d., MD, Doc.hc., regionslæge ved DIH, formand for det rådgivende udvalg ved Grønlands Center for Sundhedsforskning

Christian Koch Madsen, ph.d., souschef ved NKA – Grønlands Nationalmuseum og Arkiv

Beskikkelsesperiode

Medlemmerne udpeges af Naalakkersuisut for en ny 3-årig rådsperiode 1. oktober – 31. december 2023. Alle medlemmer udpeges i deres personlige egenskab efter indstilling fra grønlandske forskningsinstitutioner, innovationsmiljøer og arbejdspladser, der delvist bedriver forskning.


PRESSEKONTAKT:
For yderligere spørgsmål eller udtalelse, kontakt formand Josephine Nymand på tlf: +299 287703 eller på e-mail jony@natur.gl

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Scroll til toppen